Aicina pieteikties kūku meistarus
04.08.2023
Sabiedrības līdzdalība
Kūku meistari aicināti sacensties konkursā “Paaudžu mantojums”.
Konkurss norisināsies Riga Food 2023 ietvaros, Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsala, 09.09.2023.
Konkursa “Paaudžu mantojums” mērķis ir popularizēt īpašas kūku receptes cepšanas prasmes, veicināt to nodošanu no paaudzes paaudzē, kā arī, uzsvērt dabīgo produktu izmantošanas nozīmi kūku gatavošanā.
Viens no galvenajiem uzsvariem un vērtēšanas kritērijiem ir, lai tortes pagatavošanā būtu izmantoti dabīgi produkti, sezonas dabas veltes. Tāpat tiks vērtēta kūkas garša, noformējums (tiek izmantoti tikai ēdami dekori), sastāvdaļu oriģinalitāte un receptes stāsts. Pieteikties konkursam var ikviens arī tad, ja kūku cepšana ir tikai aizraušanās.
Tiks apbalvotas pirmās trīs vietas, kuras iegūs GEMOSS SIA dāvanu karti. 1. vieta – 500 EUR vērtībā, 2. vieta – 300 EUR, 3. vieta – 200 EUR. Katrs konkursa dalībnieks saņems veicināšanas balvu par dalību.
Konkursu 2023. gada 9. septembrī plkst. 11.00 klātienē, Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsala ir aicināts vērot ikviens konditorejas nozares interesents vai dalībnieku atbalstītājs. Arī skatītājiem būs iespēja vērtēt kūku vizuālo noformējumu.
Dalībnieku pieteikumus lūdzam iesniegt līdz 2023. gada 1. septembrim.
Pieteikuma anketa: https://forms.gle/fsZgPpSHtMVbrvrk6
Nolikums: https://www.gemoss.lv/storage/files/shares/kuku-konkurss-2023-nolikums.pdf
Kūku konkursu “Paaudžu mantojums” organizē GEMOSS SIA.
Konkursu vērtēs profesionāla žūrija - Latvijas vadošie konditori.
Vairāk informācija par konkursu: https://www.gemoss.lv/Paaudzu-mantojums
“GEMOSS” SIA dibināts 1993.gadā un uzņēmuma darbības pamatvirziens ir preces un pakalpojumi bāriem un restorāniem – profesionāls inventārs, dizaina trauki, eksotiskas garšas no visas pasaules, Latvijas mazo ražotāju vērtības un plašākais izejvielu piedāvājums. GEMOSS sniedz atbalstu gan Latvijas mazajiem uzņēmējiem, gan viesmīlības nozares izaugsmes projektiem, organizē apmācības, meistarklases un konkursus kulinārijas un konditorejas profesionāļiem.