Ilonas Daleckas „Krēmu paradīze”
11.10.2021
AKTUĀLI
7. oktobrī Ambeļu bibliotēkas interešu klubā „Radošā laboratorija” norisinājās tikšanās ar konditori-amatieri Ilonu Dalecku. Pasākuma dalībniekiem tika piedāvātas brīnišķīgas tortes, kuras varēja nogaršot, novērtējot smalko darbu un šo konditorejas izstrādājumu lielisko garšu. Malkojot kafiju, Ilona dalījās ar izstrādājumu receptēm un pagatavošanas noslēpumiem, kurus nevarēs sameklēt nevienā pavārgrāmatā. Bet, kā nu bieži gadās, katra saimniece ir arī autore, jo pielāgo receptes, veicot tajās izmaiņas. Tādēļ nav iespējams atrast vienādas garšas pīrādziņus vai tortes. Visi izstrādājumi ir ekskluzīvi. Meistara iemaņas tiek iegūtas mēģinājumu un kļūdu ceļā.
Mums radās lieliska iespēja satikt pozitīvi noskaņotu personību ar daudzpusīgām interesēm, cilvēku, kas sarežģītajā karantīnas laikā neļāvās grūtsirdībai, bet izmantoja laiku lietderīgi. Ilona pārvērta savu aizraušanos ar kulināriju nodarbē, kas nes peļņu un pat varētu kļūt par viņas jauno profesiju. Šo prasmju apgūšanai Ilona izmantoja interneta resursus – maksas kulinārijas kursus. Tagad viņa pilnveido savas zināšanas, izmantojot dažādus avotus. Viņas tortes jau ir kļuvušas par daudzu svinību rotājumu un ir ļoti pieprasītas.
Ik reizi pārliecinos, ka talantīgs cilvēks ir talantīgs it visā! Iespējams, šis piemērs pamudinās arī kādu citu izmēģināt savus spēkus, iesaistoties jaunā interesantā nodarbē.
Atzīšos, kad es uzsāku šo rakstu, mani nedaudz mocīja sirdsapziņa – piedāvāt Jūsu uzmanībai kalorijām bagātos saldos ēdienus, kas mūsdienās ir īsts izaicinājums veselīgam uzturam. Taču ir pienācis rudens un kļūst aizvien vēsāks, līdz ar ko rodas nepārvarama vēlme iedzert karstu tēju ar kādu našķi. Ir laiks pāršķirt kulinārijas ābeces nākamo lappusi un izmēģināt kādu jaunu un gardu recepti. Bet, ja Jums kaut kas neizdosies, vērsieties pie mūsu Ilonas!
Paldies Ilonai un visiem pasākuma dalībniekiem par patīkami pavadīto laiku!
Pasākums norisinājās, ievērojot spēkā esošās epidemioloģiskās drošības prasības.
Materiālu sagatavojusi: Z.Rubene